Therapieën

Nadat de podotherapeut het onderzoek heeft uitgevoerd zal er met u besproken worden welke therapie het meest geschikt is om uw klacht te verminderen of te verhelpen.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

podotherapeutische zolen/Orthopedische steunzolen

Afhankelijk van de voetklacht, het voettype en de te dragen schoenen wordt er gekozen voor orthopedische of podotherapeutische steunzolen.

De zolen hebben de functie correctie of ondersteuning te bieden aan de voetgewelven. Door een goede ondersteuning of correctie kunnen voet-, enkel-, knie-, heup- of rugklachten afnemen. Zolen kunnen ook dienen om bepaalde plaatsen onder de voet drukvrij te leggen.

De levertijd van een paar steunzolen is 1 week.

Ortheses

Dit zijn op maat gemaakte teen stukjes van siliconen materiaal. Ortheses kunnen een corrigerende werking hebben bij bijvoorbeeld hamer-, of klauwtenen. Er kunnen ook beschermende ortheses aangemeten worden, bijvoorbeeld bij likdoorns tussen of op de tenen.

Nagelbeugel

Een ronde nagel kunnen we goed corrigeren met een nagelbeugel (orthonixie).
Een nagelbeugel word gemaakt van speciale veerkrachtige draad. De draad wordt om de nagel heen gevormd en door vervolgens spanning op de beugel te zetten, kan de nagel gecorrigeerd worden. Door het plaatsen van een nagelbeugel vindt direct verlichting van de pijn plaats.

Een nagelbeugel hoeft niet voor beperkingen te zorgen, men kan alles met de beugel wat voorheen ook mogelijk was. De beugel dient iedere 6-8 weken herplaatst te worden voor optimaal resultaat. Een beugel gaat ongeveer 1 tot 1 ½ jaar mee.

Voorlopige vilt therapie

Voorlopige therapieën met vilt worden gebruikt om tijdelijk een plaats onder de voet drukvrij te leggen, bijvoorbeeld bij een wrat of likdoorn. Het vilt kan ook dienst doen als de patiënt wacht op de definitieve therapie, bijvoorbeeld steunzolen die nog gemaakt moeten worden.

Voetbehandeling

De podotherapeut behandelt alle aan de voet voorkomende nagel- en huidafwijkingen zoals, likdoorns, wratten, ingegroeide nagel en wonden (ulcera).

Om een therapie te laten slagen is het belangrijk dat u ook voorlichting krijgt over schoeisel en verzorging van de voeten.

Op maat gemaakte slipper en sandalen van Comfy’s.

Podotherapeuten en ontwerpers uit het hele land hebben geëxperimenteerd.
Het doel: van podotherapeutische voetbedden een verantwoorde maar ook mooie slipper, sandaal te maken tegen voetklachten. En het is ons gelukt! Comfy is een slipper, sandaal met vergelijkbaar comfort als inlegzolen in uw schoenen.

Merken zoals Birkenstock, Durea en Verhulst staan bekend om hun uitstekende voetbedden ook in de slippers. Maar soms is dat niet voldoende om klachtenvrij te lopen. Daarom is er een oplossing gevonden door een individueel voetbed te combineren met een slipper schacht. Zo ontstonden podoslippers, ofwel Comfy’s.

Comfy is een slipper, sandaal met keuzevrijheid voor de drager. Waarbij Comfy het verantwoorde en leuke design van de slipper schacht doet en de podotherapeut of orthopedisch schoentechnicus kennis en kunde toevoegen voor een verantwoord op uw probleem gericht comfortabel voetbed. Door die samenwerking ontstaat een perfecte Comfy.

Kosten: Informeer voor de kosten bij uw podotherapeut. Waarschijnlijk vergoedt uw zorgverzekering de slippers, sandalen. Kies daarom bewust voor uw voeten! Kies Comfys.
Kijk voor de beschikbare modellen op www.comfys.nl